Video – Individualterapi

Video - Individualterapi

I Demonstrasjonsvideo 1 og Demonstrasjonsvideo 2 møter du Lise (27)

Lise1.jpg

Lise er henvist fra DPS og fikk i utredningen der diagnosen emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse (PF), og funnet egnet for mentaliseringsbasert behandling. Da opptakene ble gjort, hadde hun gått i behandlingsprogrammet (MBT) i ca. et halvt år. 

 

Lise har følgende bakgrunn:

Hun har en deltidsjobb (20–30 %) i butikk (NAV-støttet) og forsøker å ta noen fag på BI.

Hun bor sammen med en venninne i leid leilighet på Torshov.

Hun har hatt problemer siden tenårene med perioder av nedstemthet, selvusikkerhet, selvskading, spiseforstyrrelse og blandingsmisbruk av alkohol og stoff.

Hun falt ut av skolen, men fikk fullført videregående som del av et attføringstiltak. I voksen alder har hun hatt mange kortvarige jobber i butikk- og restaurantbransjen. Hun drømmer om eget firma med kostholdsprodukter.

Hun holder avstand til foreldrene som bor på Oppegård. Far har alkoholproblemer og mor er ganske følelsesmessig ustabil. En bror, bosatt i Trondheim, er behandlet for hasjavhengighet.

Lise føler seg ofte utilpass, med en opplevelse av å ikke høre til noe sted. Hun vet heller ikke helt hva hun vil. I perioder er det greit «å drive med». Andre ganger er det «pyton», og atter andre ganger gir hun «blanke faen» og «tar den helt ut». I kjølvannet av slik utagering har hun gjort flere selvmordsforsøk.

Lise har hatt draget på menn. Forholdene har fort gått i vasken, ofte på en dramatisk måte. Hun blir sjalu og mistenksom i nære forhold og flere ganger har hun endt opp i basketak med kjærestene.

Hun har droppet ut av tidligere behandlingsforsøk. Et halvt år er rekorden hittil. 

Se Demonstrasjonsvideo 1

Gruppeterapi

Videodemonstrasjon av mentaliseringsbasert gruppeterapi

Individualterapi 1

Videodemonstrasjon av mentaliseringsbasert individualterapi

Individualterapi 2

Videodemonstrasjon av mentaliseringsbasert individualterapi

ROP-TV

Foredrag om rus og personlighetsforstyrrelser